Η συνταγή αυτή είναι μια παραλλαγή της κλασσικής Παραδοσιακής Ελλάδας.
Είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις του Νεο - νεοέλληνα, και πιο αντιπροσωπευτική στους ουρανίσκους των μοντέρνων, gadgetάκηδων, lifestyle, ουάου γίεα κατοίκων της χώρας μας.
Συνταγή:
Ξεκινάμε με ένα κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, το οποίο τοποθετούμε σε μια γάστρα αλειμμένη με βρώμικο, καμένο μηχανέλαιο. Κόβουμε 5-6 χιλιάδες βιολογικής καλλιέργειας φοιτητές και αφού τους σοτάρουμε και τους στραγγίσουμε, περιχύνουμε το κοτόπουλό μας. Ρίχνουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί για να ξεχαστεί και μετά τα μυρωδικά μας:
1 ½ κ.γ. ιμιτασιόν εθνικισμό της πλάκας
½ κ.γ. πικάντικα κουτσομπολιά
2 κ.σ. εθνική υπερηφάνεια
1 πρέζα χουλιγκανισμό από κουτί
1 πρέζα αναρχία του κώλου
1 πρέζα και αλατοπίπερο
Αφήνουμε σε προθερμασμένη τηλεόραση να ψηθεί για 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς.
Στραγγίζουμε το ζουμί σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε μέσα λίγο δάκρυ για τους τιμημένους νεκρούς μας, κάμποση ντροπή για τον εμφύλιο και μερικούς μεγάλους σταυρούς. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο και συνεχίζουμε να ψήνουμε τους εργαζόμενους (ιδιωτικούς και δημόσιους) χωρίς συντάξεις προσεχώς, για 40 ακόμη λεπτά, με τη γάστρα ξεσκέπαστη για να ξεροψηθεί το πόπολο.
Το αλείφουμε με το ζουμί του να μελώσει και κάνουμε εκλογές όποτε γουστάρουμε να πάρουμε την πολιτική ευθύνη στις σκεβρωμένες σας πλάτες.
Λίγα στοιχεία ακόμα:
Ταιριάζει με πράσινη πικρή σαλάτα, σάπιο μπλε τυρί, κόκκινες παραγινωμένες τομάτες και παρδαλά εθνίκια γαρνιτούρα με προοδευτική συν-σος.
Ταιριάζει απόλυτα με ένα κόκκινο ελαφρύ κρασί με λίγες τανίνες και καθόλου αυτοσεβασμό.
Σερβίρεται σε ρηχό σαν τα όνειρά σας πιάτο και χωρίς μαχαιροπήρουνα γιατί είστε ζώα.
Πάντα καυστικός!!!!
ReplyDelete